Dagtrips

Dagtrips

Door de centrale ligging van het huis zijn de mogelijkheden voor dagtrips legio. De vele bric a brac‘s in de zomermaanden zijn enorm gezellig en erg voordelig.Hieronder een aantal ideeën voor uitjes.

Angouleme

Op ca 20 minuten van het huis zit je in hartje centrum van de prachtige historsiche studentenstad Angouleme. Een gezellige provinciestad met ruim aanbod van winkels, boetiekjes en vele restaurants. Tevens is Angouleme bekend van de strip tekenaars. zo zie je op vele muren van gebouwen je striphelden afgebeeld en er is ook een stripmuseum en een papiermuseum. Het hele jaar door zijn er in de vele kerken en openbare gelegenheden of parken voorstellingen varierend in muziek, dans en toneel. Zie hier wat er allemaal te doen is in Angouleme.

Abdij van Saint-Maur

Dit is een prachtige oude abdij in het plaatsje

Lanville wat op 10 min met de auto en 30 min met de fiets van het huis ligt. De basis van de abdij stamt uit de 11de eeuw en is tijdens de honderdjarige oorlog beschadigd geweest. Ook was het een tussenstop op de pelgrimsroute die via Angouleme naar Santiago de compostella loopt. Lees hier meer over de abdij.

 

Cote Atlantique

Als je naar het westen rijdt, via het plaatsje Cognac, ben je in goed twee uur rijden aan de Atlantische kust en kun je genieten van het strandleven.

Futurama

In Poitiers is het interessante Futurama, maar daar kun je wel een hele dag extra voor uittrekken.

Cognac en Jarnac

Mooie plaatsen met een gezellige leuk oud centrum. Bekend uiteraard van het drankje cognac kun je ook rondleidingen krijgen in o.a de fabriek van Courvoisier of kleinere bedrijven. Ook is er een museum over cognac.