Activiteiten & omgeving

Activiteiten

Uitrusten & Genieten

Het belangrijkste onderdeel van het huis is de leef-keuken met het grote balkon, eettafel en BBQ, alles met riant uitzicht over de Charente. DIt is Frans genieten met een hele grote G.

Zwemmen

Na een duik in het heldere water van de Charente voel je je als herboren. De kinderen kunnen er zich de gehele dag vermaken op het eigen strandje met water speelgoed, opblaaskussens en boom slingeren.

Kano varen en vissen

Met de twee kano‘s kun je lange en korte tochten maken over de vele zijtakken van de Charente en genieten van de ruige natuur langs de oevers. In de Charente zie je de vis gewoon zwemmen en een enkele stroomversnelling maakt het nog spannend ook. Wil je het nog rustiger, gooi je vishengel uit en je vangt de gehele dag door vis.

Golf

In angouleme is een prachtige 18 holes golfbaan met unieke fairways. Als je hier een keer hebt gelopen dan wil je altijd nog een keer. Op het terras van het clubhuis kun je ook lekker eten met uitzicht op de oude stadsmuren van Anqouleme.

Fietsen(routes) en wandelen

Er zijn vele mooie weggetjes in het gebied. Je kunt uren fietsen tussen de zonnebloemen, weilanden en korenvelden. Ieder half uur kom je in een nieuw dorpje waar de plaatselijke Bar-Tabac de lekkerste drankjes verkoopt. Mocht je liever een fietsroute willen kan dat natuurlijk ook door op de afbeelding hierboven te klikken.

Jeu de boules

Uiteraard is er in het huis een ruime voorraad jeu de boules ballen. Rustig genieten van dit oude franse spelletje met een glas wijn en een stukje kaas.

Paardrijden

De manege ligt naast de paardenrenbaan in het plaatsje Montignac, op 2 km. afstand, en heeft uitstekende paarden. De paardrij-instructeur (Kevin) is vriendelijk en onverstoorbaar. Hij geeft rustig enkele aanwijzingen en je kan dan al bijna direct een tour door de omgeving maken.

Winkelen en boodschappen

Voor de eerste levensbehoeften kun je het beste terecht in de pitoreske dorpjes Montignac (bakker en slager) en St. Amant de Boixe (Intermarche).

Voor het echte winkelen is Angouleme de aangewezen plek, vergelijkbaar met een stad als Utrecht,  dat  zich op 18  kilometer afstand bevindt. Hier kun je zowel terecht in langgerekte winkelstraten in het oude centrum als in megastores als Geant en Decatlon in het Centre Commercial.

Winkelen en boodschappen

Met een klein half uur sta je midden in deze prachtige oude studenten stad met gezellige terrasjes. Hier vind je uitgebreide winkel-, culturele-  en uitgaansmogelijkheden.

Angouleme heeft een wereld beroemd Strippen museum. Vandaar de vele prachtige schilderingen op de hoge muren.

De stad heeft veel verborgen hoekjes en pitoreske pleinen met fontein en muurschilderingen. Het uitzicht vanaf de oude stadsmuren over de regio en de naastgelegen golfbanen is adembenemend.

Omgeving

Het landschap is zeer gevarieerd door het heuvelachtige gebied waar de Charante doorheen stroomt. Bossen en landerijen wisselen elkaar af. Zonnebloem velden, bossages en wijngaarden glijden aan je voorbij tijdens auto- en fietstochtjes. Hieronder wat foto‘s van de omgeving.

Prachtige omgeving

Rust, ruimte en natuur

Direct aan de rivier

Kanoën, zwemmen en vissen

Uitzicht over de vallei

Vanaf het grote balkon, genieten van het panorama.

Strand

De witte zandstranden aan de Cote Atlantique zijn een favoriete bestemming voor een dagtrip vanuit ‘Bon et Belle‘. Binnen twee uur sta je met je voeten in de Atlantische oceaan en lig je te bakken op het warme strand.

Zwemmen in de charante

Vanaf een eigen zwem stijger en strandje kan iedereen gemakkelijk het water in om pootje te baden, te zwemmen, te vissen of te kanoën.

Vergezichten uit de omgeving