Activiteiten

Uitrusten & Genieten

Het belangrijkste onderdeel van het huis is de leef-keuken met het grote balkon, eettafel en BBQ, alles met riant uitzicht over de Charente. DIt is Frans genieten met een hele grote G.

Zwemmen

Na een duik in het heldere water van de Charente voel je je als herboren. De kinderen kunnen er zich de gehele dag vermaken op het eigen strandje met waterspeelgoed, opblaaskussens en boomslingeren.

Kano varen en vissen

Met de twee kano‘s kun je lange en korte tochten maken over de vele zijtakken van de Charente en genieten van de ruige natuur langs de oevers.  In de Charente zie je de vis gewoon zwemmen en een enkele stroomversnelling maakt het nog spannend ook. Wil je het nog rustiger, gooi je vishengel uit en je vangt de gehele dag door vis.

Fietsen en wandelen

Er zijn vele mooie weggetjes in het gebied. Je kunt uren fietsen tussen de zonnebloemen, weilanden en korenvelden. Ieder half uur kom je in een nieuw dorpje waar de plaatselijke Bar-Tabac de lekkerste drankjes verkoopt.

Winkelen en boodschappen

Voor de eerste levensbehoeften kun je het beste terecht in de pitoreske dorpjes Montignac (bakker en slager)  en St. Amant de Boixe (Intermarche).  Voor het echte winkelen is Angouleme de aangewezen plek. Hier kun je zowel terecht in langgerekte winkelstraten in het oude centrum als in megastores als Geant en Decatlon in het Centre Commercial..

Paardrijden

De manege ligt  naast de paardenrenbaan in het plaatsje Montignac,  op  2 km. afstand, en heeft uitstekende paarden.  De paardrij-instructeur (Kevin) is vriendelijk en onverstoorbaar.  Hij geeft rustig enkele aanwijzingen en je kan dan al bijna direct een tour door de omgeving maken.

Golf

In angouleme is een prachtige 18 holes golfbaan met unieke fairways. Als je hier een keer hebt gelopen dan wil je altijd nog een keer.  Op het terras van het clubhuis kun je ook lekker eten met uitzicht op de oude stadsmuren van Anqouleme.

Jeu de boules

Uiteraard is er in het huis een ruime voorraad  jeu de boules ballen. Rustig genieten van dit oude franse spelletje met een glas wijn en een stukje kaas.